Банкеръ Daily

Общество и политика

Отлагат класирането за детските градини в София

Класирането за ясли и детски градини в София се отлага. Оказва се, че част от родителите са пропуснали да заявят своя адрес или адрес на детето, за да получи то съответния брой точки. 

От четвъртък до 18 ч в събота системата за кандидатстване за прием в общинските детски ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата ще бъде отворена за преглед на заявените данни за всички родители.

"При проверка на заявените критерии за класиране в детска ясла, детска градина и подготвителни групи в училище беше установено, че при част от профилите липсват заявени Общи критерии за прием, конкретно – заявяването/ потвърждаването на адрес, който родителят иска да използва при класирането. С оглед на това, в системата беше разработен маркер в профила на детето, описващ липсващите критерии за повече яснота. Той ще се появява под името на детето само в случаи на липсващ Общ критерий", уточняват от дирекция "Образование" към Столичната община. 

Ако детето посещава детска градина/ ясла, този преглед на профила не е необходим. 

При възникнали въпроси родителите могат се свържат с експерт от дирекция "Образование" на следните телефони: 02 9433183; 02 8468458; 02 9810744. Те ще бъдат на разположение включително в събота от 9,00 до 17,30 ч.

Класирането ще се проведе на 17 май (понеделник) от 17 ч. под граждански контрол.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във