Банкеръ Daily

Общество и политика

Откъде Пеевски има 70 милиона спестявания?

Само преди 4 години Пеевски декларираше смешни притежания, собственост и влогове и изведнъж имаме близо 70 млн. декларирани, при положение, че той е бил депутат през това време. Това заяви пред bTV социологът Кольо Колев.

Той и бившият депутат от СДС Иван Сотиров коментираха декларациите на политиците, подадени пред Сметната палата, според които челните позиции се заемат от Делян Пеевски и Веселин Марешки.

"На година като народен представител Пеевски трябва да получава 48 хил. лв. Тези 70 млн. не могат да бъдат от трудови правоотношения. За какво се правят отчети на доходите, като прокуратурата не извършва проверка?”, попита риторично Колев.

"Ние имаме форма, при която има директна корупция и ще дам пример – когато аз съм политик, който от сутрин до вечер обвинява ръководителя на дадена партия в корупция, участие в престъпна група и други, и когато утре се появя като негов съветник, коалиционен партньор или депутат и спра да говоря тези неща, това не е ли корупция?”, каза от своя страна Иван Сотиров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във