Банкеръ Daily

Общество и политика

Откриха барелеф на Колю Фичето в деня на строителя

S 250 6ef479c5 3158 4fce 8261 708c9ea48a48

Навръх професионалния си празник - Денят на строителя (26 октомври, Димитровден), Федерацията на независимите строителни синдикати откри на фасадата на централата си барелеф на Колю Фичето. Емблематичната творба е дело на скулптора Андрей Москов и е в знак на 30-годишната от създаването на федерацията.

Барелефът бе открит от председателя инж. Цветелина Иванова и зам.-председателя – Цветелина Бикарска. Гости на събитието бяха вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков, лидери на други основни членове на конфедерацията, ветерани от строителната федерация, представители на Камарата на строителите в България.

"На всички архитекти, проектанти, строителни инженери, работещи в сферата на строителството, пожелаваме здраве, устойчивост и непоклатимост. Бъдете и стройте за да остане след нас! Нека заедно преминем през новите предизвикателства и в края на следващия строителен сезон се радваме на плодовете на труда си", поздравиха домакините и гостите си, и колегите си по строителните площадки.

Скулпторът Андрей Москов е роден на 3 януари 1958 година. Завършил е художествената академия в София, специалност скулптура. Работи в областта на малката пластика и декоративно монументалната скулптура. Според общоприетите житейски традиции, Андрей Москов е късметлия. От тези, на които Господ е давал, та се е забравил.

Негови творби притежават колекционери в десетки страни по света, както и видни политически личности, сред които и бившата първа дама на САЩ - Хилари Клинтън. Андрей Москов е автор на пластиките, които "БАНКЕРЪ" традиционно връчва всяка година на церемонията "Банкер на годината".

Facebook logo
Бъдете с нас и във