Банкеръ Daily

Общество и политика

Отказали регистрация на Никола Вапцаров, защото всички знаели, че е мъртъв

Председател на секционна избирателна комисия в кв. „Дружба” отказал регистрация на представител на ИК на Мая Манолова с абсурдния аргумент, „че е всеизвестен фактът, че Никола Вапцаров е мъртъв“. От щаба й припомнят, че председателят на Инициативния комитет на гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова е Никола Вапцаров – праплеменник на големия поет. По случая е подаде жалба.

Общо 29 жалби за нарушения са подаде от щаба на Манолова в Общинската избирателна комисия до 16 часа в изборния ден. Сред най-фрапантните случаи е и 26-та секция в 22 СОУ, която оперира с печата на 25-та секция, т. е. бюлетините, пуснати там, ще бъдат недействителни.

Дискриминация е проявена към трима души – законно упълномощени представители на ИК на Манолова, които не са допуснати да се регистрират в секция 1, 2 и 3 в 137 СОУ в ж. к. „Люлин“.  Другият сигнал е от 5-та секция в Първа математическа гимназия в „Красно село“, където гражданин е получил предварително попълнена бюлетина за друг кандидат, съобщиха от щаба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във