Банкеръ Daily

Общество и политика

Откараха в Бърза помощ шефа на БНР

Генералният директор на БНР Светослав Костов е бил откаран преди минути с линейка на Бърза помощ. На Костов му е прилошало и са били повикани спешните медици, съобщиха от радиото. Предполага се, че Костов вдигнал много високо кръвно, след като през последните дни името му бе във фокуса на скандала със свалянето от ефира на журналистката Силвия Великова и прекъсването на сигнала на програма "Хоризонт" в цялата страна.

Журналисти от редколегията на програмата поискаха оставката на директора от СЕМ. Медийният регулатор ще обсъди въпроса на 25 септември. Парламентарните групи на ГЕРБ и БСП настояват за свикването на анкетна комисия заради спирането на радиосигнала и заради сигналите на журналисти от радиото, че им е оказван натиск от страна на ръководството. Премиерът Бойко Борисов предлага Сметната палата да извърши проверка в Националното радио.

От СЕМ обявиха, че ще сезират прокуратурата за цензура в БНР, а преди това пък бе извършена проверка от ДАНС, Комисията за регулиране на съобщенията и Съвета за електронни медии за спирането на излъчването. Тя бе разпоредена от прокуратурата. Заключението беше, че е нямало техническа причина, както твърдеше Светослав Костов, да се преустанови излъчването на "Хоризонт", за което медийните надзорници може да наложат глоба до 27 хил. лв. за нарушение на Закона за радиото и телевизията, както и на индивидуалната лицензия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във