Банкеръ Daily

Общество и политика

Отговорността се носи от цялото ръководство, не само от председателя

Отговорността започва от председателя, но обхваща Изпълнителното бюро и членовете на Националния съвет. Това заяви пред БНР членът на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов по повод загубата на левицата на евровота.

В началото на седмицата Изпълнителното бюро на социалистическата партия се е опитало да прехвърли отговорността за изборните резултати на общинските структури, но е било изпреварено от обявената оставка на председателя Корнелия Нинова. Според Стоилов ръководството трябва да изработи критерии за избор на ръководства там, където БСП не се е представила добре. Това предложение обаче е било отхвърлено на вчерашното заседание на Националния съвет.

"Големият проблем е, че с течение на годините в БСП се натрупват проблеми, независимо от това кой е начело. Ако искаме да не загубим и местните избори, членовете и симпатизантите трябва да проявят повече активност без предубеденост. Защото споровете в Националния съвет в голяма степен очертават съществуването на групи, които се противопоставят и това се пренася в структурите на партията. Това си пролича и в резултатите", даде своето обяснение Стоилов.

По думите му връщането на депутатите от БСП в парламента трябва да е съпроводено с много инициативи. Не само в законодателството срещу корупцията, а по всички важни за хората теми без да се губи политическата идентичност. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във