Банкеръ Daily

Общество и политика

Отдавна не се коментира оставка на кабинета, обяви Каракачанов

Отдавна не се коментира оставка на правителството, обяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. От думите му стана ясно, че в последните седмици не са обсъждани и рокади на министри в кабинета. Тези въпроси на са на дневен ред в управляващата коалиция, подчерта военният министър. 

Антиправителствените протести вече достигат своя 80-и ден. Исканията остават за оставка на правителството "Борисов 3" и на главния прокурор Иван Гешев. 

Досега те постигнаха единствено промяна на отделни министри. Премиерът Борисов прие пет министерски оставки -  на министъра на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов. Оставка подадоха и министърът на туризма Николина Ангелкова, както и правосъдният министър Данаил Кирилов. 

Самият Борисов обаче не желае да прекрати предсрочно мандата си. "Мафията в момента иска да свали правителството - хазарт, контрабанда, всички са на улицата срещу нас и си намериха и водачи. Това ми дава основание да считам, че не трябва да се дава оставка“, каза премиерът в началото на септември по повод протестите срещу правителството. Другата постоянно лансирана от него теза е, че няма по-подготвени от ГЕРБ, които да поемат управлението на страната. 

Каракачанов заяви, че не се притеснява от появяването на новата партия на бившия втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов. Той обаче коментира, че е разбираемо ГЕРБ да се дразнят от бившия си съпартиец и критиките му, след като довчера е бил част от всичко онова, което критикува.

"Може би създава някакви емоции в партията ГЕРБ и основателно - когато някой който е бил незаобиколим фактор и започне да прави нова партия, и критикува периоди, в които е участвал, няма как да не ги дразни в ГЕРБ. Но в политически план едва ли ще промени нещо", обясни лидерът на ВМРО, която е част от управляващата коалиция.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във