Банкеръ Daily

Общество и политика

Отцепник от БСП обяви нов ляв политически проект - "Българска прогресивна линия"

Напусналият парламентарната група на "БСП за България" депутат Красимир Янков обяви от парламентарната трибуна създаването на нов ляв политически проект - политическа партия "Българска прогресивна линия". Той направи изявление от парламентарната трибуна от името на депутати, нечленуващи в парламентарна група, наричащи себе си група на прогресивните социалисти.

Янков отбеляза, че остават по-малко от 30 пленарни заседания и е време за равносметка. "Настоящото Народно събрание ще остане в историята с бойкота на нормалното функциониране на парламентарната дейност от опозицията и пълната липса на желание за диалог от страна на управляващото мнозинство", каза той. По думите му, това противопоставяне се е пренесло на улицата с дълго продължили протести и формулирана нужда от промяна.

Независимият депутат посочи, че партиите са следвали интересите на върхушките си, а не дневния ред на обществото, а кворумът се е превърнал в инструмент на политически натиск.

"Именно следвайки принципите си, напуснахме парламентарната група на "БСП за България", за да останем социалисти. За всички последващи действия получихме подкрепа от все повече хора, желаещи промяна. Затова създадохме новия ляв политически проект - политическа партия "Българска прогресивна линия, обяви Янков.

Той отбеляза, че предстоящите избори ще бъдат голямо изпитание за българския избирател. Според Янков, противоепидемичните мерки налагат промени и във формите на предизборната кампания, което трябва да бъде отразено в Изборния кодекс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във