Банкеръ Daily

Общество и политика

Отцепниците от ИТН пред ПП: Очакваме ясна законодателна програма

Петима от независимите депутати, напуснали групата на "Има такъв народ", присъстват на преговорите "Продължаваме промяната" за съставяне на кабинет с министър-председател Асен Василев. Шестият напуснал - Кирил Симеонов, не присъства на срещата. В преговорния екип на ПП са номинираният за премиер Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер и Андрей Гюров.

"Ще чуем с интерес вашите идеи за програмата, за това каква според вас е основната задача на кабинета. Знаете до момента какво сме предложили. Предполагам чухте и предложенията на БСП и ДБ. Надявам се да има един конструктивен диалог, след което да започнем изработването на една доста стройна програма", каза Василев.

"Очакваме да чуем вашите предложения и тези на БСП и "Демократична България". Това, което ни интересува, за да получи правителството подкрепа, е ясно изразена законодателна програма и ясно изразена програма на правителството за действия в определен срок", отговори Иво Атанасов.

На 13 юни Иво Атанасов, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Георги Георгиев и Деян Петков напуснаха "Има такъв народ" начело със спортния министър в оставка Радостин Василев. Няколко дни по-късно групата напусна и Кирил Симеонов.

И днес (3 юли) продължават преговорите за съставяне на правителство с премиер Асен Василев. Вчера в разговорите участваха БСП и "Демократична България", като и двете партии обявиха, че са готови да участват в ново правителство, след като бъде приета конкретна програма с ясни срокове и нов начин на взимане на решения. Предстоят разговори за изработване на програмата на новия евентуален кабинет с мандат на ПП. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във