Банкеръ Daily

Общество и политика

От "Възраждане" ще се борят са премахване на всички мерки

В парламента всички са управляващи, защото това е законодателната власт. Ще имаме право да внасяме законопроекти и да предлагаме решения. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Партията получава 4,86% на изборите в неделя, резултатът е отчетен при 99,51% обработени протоколи. Така политическата сила преминава 4-процентната бариера за влизане в парламента. Костадинов посочи, че "Възраждане" ще се бори за "постигане на пълна нормализация на живота в страната, премахване на ограничителните мерки и на дискриминационния зелен сертификат".

"Нека да видим какви ще са нагласите на тези, които искат да правят правителство, защото имаме изисквания по отношение на някои политики", отбеляза той. "За "Възраждане" властта не е самоцел, за "Възраждане" властта е средство за постигане на целта - нормализация на обществения живот в страната, план за програма за преодоляване на демографската катастрофа, възстановяване на образователната и здравна система", обясни лидерът на партията пред БНТ. До момента той не вижда политическа сила, които да заявява намерения за разговор в тази посока.

Партията на Костадинов ще предложи програма на всички парламентарно представени сили.

"Обяснявам си резултата ни с това, че на практика имаше двойно застраховане при гласуването и машинният вот беше дублиран с броене на хартиените отрязъци, което превърна шанса да се манипулира вотът в отрицателен", смята Костадинов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във