Банкеръ Daily

Общество и политика

От ВМРО са внесли предложение за увеличаване пределите на неизбежната отбрана

ВМРО предлага промяна в Наказателния кодекс, касаеща неизбежната отбрана. Предложението е внесено днес в деловодството на парламента.

От партията на Красимир Каракачанов считат, че "няма превишаване на пределите на неизбежната отбрана, когато нападението е извършено чрез противозаконно влизане в жилище; нападението е насочено срещу живота, здравето, свободата или половата неприкосновеност на отбраняващия се или на другиго и е извършено от две или повече лица, от въоръжено лице или нощем".

Ефективно наказание за откраднати вещи на стойност до една работна заплата и вдигане на глобите за това провинение също е част от предложенията.

Войводите настояват и за криминализиране на радикалния ислям.

"Идеологията „радикален ислям" има вече своите последователи и в България. В контекста на събитията в Близкия Изток и имигрантските общности в Западна Европа заплахата от нея ще продължи да расте. Считаме, че като законодатели трябва да направим възможното за ограничаването ѝ и да предпазим българските мохамедани от пропаганда, която има за цел да раздели и противопоставя обществото", посочват от партията.

Според вносителите на законопроекта "тези констатации са валидни и към днешна дата и то подкрепени с много най-различни и брутални примери в Европа. Т.нар. интеграция на мигрантите на Стария континент официално се провали. Т.нар. европейски лидери си отгледаха поколение псевдоевропейци, което ще затрие културата и ценностите на християнския свят, ако не се предприемат сериозни мерки".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във