Банкеръ Daily

Общество и политика

От ВМРО очакват предложението им за доброволните отряди да бъде изпълнено, а не предоговаряно

"Очакваме предложението ни за доброволните отряди да бъде изпълнено, а не предоговаряно. Не сме хора, които са свикнали да бъдат опитомявани." Това каза пред журналисти в Народното събрание зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Веселинов посочи, че не е имало предварителни разговори между ГЕРБ и "Обединени патриоти", затова и няма как да прогнозира как ще премине утрешният коалиционен съвет. Той допълни, че немалко коалиции са имали различни трусове.

Зам.-председателят на ВМРО спря вниманието си на предложението на патриотите за доброволните отряди към МВР, което беше отхвърлено от пленарната зала. Войводите обаче не са склонни да отстъпят.

На въпрос каква е следващата стъпка, ако утре коалиционните партньори не се разберат, депутатът отговори, че партията има органи, които трябва да вземат решение.

"Какъв компромис? Компромисът е направен. Този текст, който трябваше да се гласува, е компромисен. Той не е нашият? Сравнете двата текста. Сравнете това, което сме внесли ние и това, което трябваше да бъде гласувано и след умишлено предизвикания скандал на ДПС не беше гласувано. Ние сме извървели изключително дълъг път към компромис", изтъкна още Веселинов.

Във връзка с изказването на президента Румен Радев, че коалицията е проблемна, войводата отбеляза, че очевидно Радев е иззел ролята на опозиция и говори негативно за управлението, но все пак той има това право.

Facebook logo
Бъдете с нас и във