Банкеръ Daily

Общество и политика

От ВМРО нахлупиха фес на главата на Тошко Йорданов

Тошко Йорданов смята, че този парламент няма да изкара повече от месец.

Юлиан Ангелов от ВМРО нахлупи на главата на Тошко Йорданов от "Има такъв народ" скъсан фес и му каза, че е национален предател, ако бъде гласувано увеличаването на секциите в Турция. Това се случи на  излизане от президентството. Пред сградата симпатизанти  на ВМРО се бяха събрали на протест и освиркаха "Има такъв народ" със скандирания „Турски мекерета!“ и "Мутри вън!".

След като приключиха с изказването си пред журналисти и тръгнаха по жълтите павета, от ВМРО последваха представителите на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, Антоанета Стефанова и Ивайло Вълчев. Те нарекоха Йорданов „национален предател“, а действията им „срам и позор“.

Малко по-рано Тошо Йорданов заяви, че този парламент няма да просъществува повече от месец.

"Още преди изборите заявихме, че ние няма да правим коалиции с партии на статуквото. Това е факт. В момента ние нямаме необходимия брой депутати за съставяне на правителство. Беше ясно, че правителство няма да правим. Оттук нататък е много близко до здравия разум, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец, което означава, че трябва да се направи в него най-необходимото, а това е да има горе-долу нормален изборен закон за следващите предсрочни избори, заяви Йорданов след като от „Има такъв народ” върнаха връчения им от президента мандат за съставяне на правителство.

„Мажоритарни избори за едни месец не могат да се направят, но всички лъжи, които бяха изречени, че ИТН се отказват от мажоритарни избори вчера лъснаха, защото вчера в правна комисия единствените, които предложиха да има мажоритарен вот беше ИТН и всички гласуваха против, включително представителите на ГЕРБ, които до онзи ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала”, допълни той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във