Банкеръ Daily

Общество и политика

От утре всички ученици в София на училище

От утре всички ученици са на училище. Не е необходимо ваканцията за учениците в София да бъде удължавана,  кметът на София Йорданка Фандъкова след края на правителственото заседание.

„Удължихме с още един ден ваканцията във връзка с това, че все още сградите на училищата след намаленото топлоподаване през ваканцията не бяха отоплени. Вече в повечето сгради това е факт, така че от утре в София учениците трябва да бъдат на училище“, обясни Фандъкова.

Тя обясни, че ако в конкретни училища има някакви проблеми, директорите имат правото да променят режима на занятията и ще информират учениците своевременно. Кметът допълни, че градският транспорт се движи нормално, а тротоарите и спирките, за които отговаря общината, са почистени. 

Днес в 87 общини в страната децата са на училище. Кметовете са издали заповеди за неучебен ден в 8 области – София-град, Бургас, Мотана, Пазарджик, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол. Няма да се учи и в 178 общини, заради влошените метеорологични условия и високата грипна заболеваемост.

 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във