Банкеръ Daily

Общество и политика

От утре пускат движението по ремонтирания булевард „България“ в София

От утре ще бъде възстановено движението по булевард „България“ в София, след като бе ремонтирано пътното трасе. Конфликта точка обаче остава ремонтът на булевард „Тодор Каблешков“, посочи заместник-кметът по транспорта Кристиан Кръстев.

"С пускането на бул. "България" ще се освободи връзката с ул. "Флора". Също така имаме и улица "Васил Стефанов", говорим връзка към бул. "България". Самият "Тодор Каблешков" също ще бъде проходим. Ще бъде затворен "Боянски водопад", ул."Златните мостове" вече работи от една седмица. Тя е със светофарна уредба, но ние разширяваме входа към малкия "Костенски водопад". На практика, осигуряваме по-добра даже свързаност от утре сутринта за всички хора в квартала. Разбира се, ще има неудобството на това да бъде затворен "Боянски водопад", но в крайна сметка трябва да се въоръжим с търпение до 9 октомври, когато трябва да бъде отворен, за да продължим към следващия етап", обясни той.

От утре по линии 63 и 66, които обслужват пътниците до Витоша, ще пътуват само реновирани автобуси. 15 полу-туристически коли ще могат да извозват и допълнително багаж.

Реновираните автобуси са купени със средства от бюджета на Столичната община. От утре броят им става 15, а практиката показва, че пътниците са доволни.

До края на септември ще стане ясно дали ще бъде възстановен нощният градски транспорт. Решението ще бъде на Столичния общински съвет.

Няма анализи за нуждата от него от началото на годината, тъй като заради извънредната ситуация последните месеци нощен градски транспорт в София няма. Малък е бил интересът към него през миналата година. Разходите са повече, отколкото приходите, които са изчислени на 18 процента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във