Банкеръ Daily

Общество и политика

От Социалното - спокойни и без пълен законодателен пакет за ПВУ

"Липсата на пълен законодателен пакет, с който България може да усвоява средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, няма да попречи за успешното приключване на Националната стратегия за корпоративна и социална отговорност." Това заявиха представители на Министерството на труда и социалната политика във Великотърновския университет, където се провежда среща с бизнеса и неправителствените организации, предадоха от БНР.

Експерти от Министерството на труда Румен Донев и Елена Каменова признаха, че държавата не подкрепя финансово по никакъв начин бизнеса, за да прилага целите на Националната стратегия за корпоративна и социална отговорност, която приключва догодина. Те обаче уточниха, че въпреки това все повече компании я прилагат на доброволен принцип.

"Основната задача на министерството чрез тази стратегия е да убеди мениджърите, ръководителите на различните видове структури в ползата от прилагането на практики от сферата на корпоративната и социалната отговорност", посочи Донев.

"При неговото прилагане е от значение устойчивият модел за изграждане на бизнеса, не толкова финансовата гледна точка", допълни от своя страна Каменова.

Георги Стефанов от Стопанската камара коментира, че за да се случат практиките за корпоративна и социална отговорност, на бизнеса му е нужна финансова подкрепа, която идва от оперативните програми и затова и интересът е насочен тъкмо към тях.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във