Банкеръ Daily

Общество и политика

От следващата сряда депутатите ще гласуват с биометрични данни

От следващата сряда ще се гласува с биометрични данни, съобщи председателят на Народното събрание Ива Митева в отговор на Тома Биков от ГЕРБ-СДС, който заяви, че в новия парламент се завръщали порочни практики на гласуване с чужди карти.

"Вчера в социалните мрежи беше разпространен видеозапис на една порочна практика, която бяхме позабравили в последните години - избраният председател на правната комисия Радостин Василев беше сниман да гласува с карта на колега", каза Биков. "Подобни практики са не просто грозни, те рушат доверието още от първите дни на този парламент", посочи още той и добави, че се надява по-скоро да бъдат въведени биометричните данни, които "по силов път да прекратят подобен тип действия".

"Странно е, че тези практики могат да се върнат и толкова автентично да бъдат прилагани от колеги, които дори за пръв път са в Народното събрание", смята Биков.

"Вероятно се объркахте и нямахте предвид мен", отговори в лично обяснение Радостин Василев от "Има такъв народ".

От началото на тази седмица парламентът работи с електронната система за гласуване, която беше преместена отново в старата сграда, но до снемане на биометричните данни, депутатите гласуват с карти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във