Банкеръ Daily

Първан Симеонов:

От Слави Трифонов може да зависи кой да е на власт

Слави Трифонов се опитва да изгради образ на човек, който е равно отдалечен от всички политически сектори, заяви политологът Първан Симеонов по повод амбициите на шоумена за включване в активната политика. Според политолога доверието в Слави Трифонов е преди всичко доверие в човек, който е стоял отстрани на политиката и е бил неин коректив.

"Данните за доверието в Трифонов са сравнително добри. Назад във времето са били и по-добри. Като че ли Трифонов малко изтърва времето. В същото време явно си е направил сметка, че и традиционните партии са в упадък. Утре може да се окаже, че той става диспечер в политическия процес. От него може да зависи кой да е на власт", отбеляза още Симеонов. 

По думите му от политическия проект на Слави Трифонов е естествено да се притесняват протестните, популистките и патриотичните формации. "Най-големият резерв на Трифонов са млади хора, протестно настроени хора, които биха гласуват за пръв път. Това е и добра новина, защото има нова енергия. Това е и лоша новина, защото този тип избиратели са много непостоянни. Разбира се и БСП трябва да се притеснява, защото може да им отнеме донякъде монопола върху протестното и наказателно гласуване", каза още експертът. 

Според него обаче ГЕРБ също трябва да се притесняват от намеренията на Трифонов, тъй като типът на гласоподавателите на шоумена са били и гласоподаватели на партии като ГЕРБ.

"Това, което той пропагандира, се харесва. Не е изключено да продължи да налага част от този свой дневен ред. Най-опасно за проекта на Трифонов е да не надценят възможностите си, защото подобни проекти вече са виждани в България. Вярвам, че са измислили нещо, с което да са различни", обобщи Първан Симеонов

Facebook logo
Бъдете с нас и във