Банкеръ Daily

Общество и политика

От ПП все още нямат 121 гласа в подкрепа на новия си кабинет

"Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет." Това заяви пред репортери в Министерския съвет вицепремиерът, финансов министър в оставка и кандидат за премиер Асен Василев. Той бе попитан за възможността да бъде реализиран кабинет с мандат на ПП в рамките на настоящото Народно събрание. Василев припомни, че ако нямат подкрепа за новия кабинет, мандатът ще бъде върнат неизпълнен на президента Румен Радев. "Правителство на малцинството в такъв парламент няма как да бъде устойчиво и отговорно управление на страната", подчерта вицепремиерът. 

"Управленската програма върви на финални консултации с депутатите. Очакваме по-късно следобед да я направим публична. Приоритетите в нея бяха обявени от ПП. От БСП също предложиха няколко приоритета, които бяха отчетени, както и "Демократична България", каза кандидат-премиерът.  И допълни, че все още не са водени разговори за персоналния състав на проектокабинета. Той коментира, че най-важните задачи на депутатите, преди да излязат в лятна ваканция, е да се извършат структурните реформи по коалиционното споразумение и да се приеме закона за КПКОНПИ, както и Бойко Рашков да бъде назначен за шеф на Антикорупционната комисия.

Василев прие папката с проучвателния мандат на 1 юли, след като бе номиниран за премиер от името на "Продължаваме Промяната", която е най-голямата парламентарно представена партия. Срокът, в който най-късно мандатът може да бъде върнат изпълнен, изтича в 17:00 часа в петък. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във