Банкеръ Daily

Общество и политика

От ПП няма да предложат Кирил Петков за премиер

"Продължаваме промяната" няма да предложат Кирил Петков за премиер. Това обяви пред bTV съпредседателят на "Демократична България" и зам.-председател на парламента Атанас Атанасов. Той уточни, че решението е взето на съвет на ПП късно вечерта. И добави, че това ще бъде съобщено официално днес и ПП трябва много бързо да пристъпи към преговори с потенциалните коалиционни партньори за ново правителство.

Съпредседателят на ДБ отказа да каже име на новия кандидат за премиер, но коментира, че е от партията. "Ако ще се работи сериозно за създаване на ново правителство, то не може да бъде начело с Кирил Петков. Виждам, че от ПП са решили да действат сериозно", допълни той. И коментира, че шансовете за създаване на ново правителство нарастват. До часове всичко ще стане ясно.

"Няма нужда да има доклади на ДАНС", по този начин Атанас Атанасов обобщи скандала между България и Русия заради изгонените от София 70 руски дипломати. И подчерта, че страната ни не може да оттегля ноти, какъвто е ултиматумът на Москва. "Нека припомня също, че България беше обявена за вражеска държава от страна на Русия", каза съпредседателят на ДБ. И разясни, че Министерският съвет взима решението за отзоваване на дипломати. Подобни въпроси се обсъждат в Съвета по сигурност, който е под оперативното ръководство на премиера. Няма нужда и от писмена заповед от страна на премиера Кирил Петков за отзоваването на дипломатите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във