Банкеръ Daily

Общество и политика

От ПП не са обсъждали имена на министри за проектокабинет

"Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните коалиционни партньори не са постъпвали". Това съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната". Позицията е по повод публикации в медиите, че Николай Денков, Николай Събев и Даниел Лорер са сочени за евентуални министри в бъдещо управление. От партията заявяват, че първата им задача на предстоящите преговори другата седмица е уточняване на политики по сектори и създаване на начален документ като основа за бъдещо коалиционно споразумение. "Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за осъществяването на тези политики", се казва в съобщението.

Изискването на "Продължаваме промяната" за подкрепа на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на кадрите, а спазването на тази политика ще бъде неотменимо задължение на следващите министри, допълват от партията.

Уточнява се, че днес лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев придружават президента Радев при закриването на неговата кампания в Пловдив, а всички активисти и съмишленици на коалицията работят активно за тази победа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във