Банкеръ Daily

По повод седемте танкера

От ПП не искали да поставят служебния кабинет пред свършен факт

"Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме на разположение да окажем съдействие.

С тези думи от "Продължаваме Промяната" отговориха на изявленията на служебния премиер Гълъб Донев и на неговия енергиен министър Росен Христов, че ситуацията с доставките на газ е сериозна, ако не и критична.

В специална позиция, разпространена до медиите, от пресцентъра на "Продължаваме Промяната" посочват, че, както е станало ясно още миналата седмица, правителството на Кирил Петков е договорило нови количества втечнен газ на цени на около 30 долара по-ниски от европейските.

За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, то е осигурило възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ.
"За октомври вече имаме договорен слот, за ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит" - посочват от Продължаваме Промяната" и обръщат внимание, че е приоритет на служебното правителство е да осигурят надеждни доставки, но при това неговите министри не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време.

"Припомняме на българското общество, че не Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а "Газпром" - едностранно и в нарушение на договора с България" - завършват позицията си от "Продължаваме Промяната".

 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във