Банкеръ Daily

Общество и политика

От ПП до два дни ще са готови да вземат мандата

Финализираме последните детайли, надявам се днес да финализираме самия документ. Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод подготвяното в момента коалиционно споразумение за управление, което предстои ПП да подпише с БСП, ИТН и "Демократична България".

"Утре БСП би трябвало да свикат свое вътрешно събрание и ако всичко мине по план, би трябвало в четвъртък да имаме финализиран документ с министерства, хора. И сме готови да вземем мандата, най-вероятно утре или вдругиден. Нещата се движат, снощи до 1 часа сме гледали отделните точки, но детайлите са много важни", уточни Петков. По думите му всичко се развива по план и в доста конкретика.

Всеки участник в бъдещото коалиционно управление ще има вицепремиер. Това потвърди по-късно в кулоарите на парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Ще има и вицепремиер, който ще отговаря за ефективното управление, общо вицепремиерите ще бъдат пет. Не е мислено как точно ще се случи подписването на споразумението. Той каза, че и днес разговорите са продължили, като буквално става въпрос за промяна на 1-2 изречения в самото споразумение. Василев очаква да подпишат споразумение с другите партии до края на седмицата. Заложен е 4-годишен мандат, каза още Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във