Банкеръ Daily

Общество и политика

От понеделник започва грандиозният ремонт на ул. "Граф Игнатиев"

Цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащи към нея територии започва от понеделник. Проектът е финансиран с около 18 млн. лв. безвъзмездна помощ по оперативна програма "Региони в растеж". Цялостната стойност на проекта е 24 млн. лв. Изпълнителят е "Джи пи груп". Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на преконференция.

Кметът обясни, че сред предвидените дейности са подмяната на канализацията от "Софийска вода", подмяната на трамвайните релси и цялостната настилка както на самата улица, така и в зоните на площад "Славейков", площад "Гарибалди", пространството около църквата "Св. Седмочисленици". 
Фандъкова  помоли за търпение и извинение живеещите и работещите в тази част на столицата, както и всички, които ще минават през следващите месеци от там. 

Планира се в края на май да започне и цялостен ремонт на подлеза на бул. „България” и „Ив. Гешов”, където състоянието е тежко и се цели също координация със строителството на метрото. Поетапно ще бъде ремонтиран и бул. „България”, за да спре кърпенето, предстои приключване на обществена поръчка за избор на изпълнител. Общината има намерението да ремонтира от бул. „Ив. Гешов” до бул. „Гоце Делчев” – участъка в най-тежко състояние, но кога точно зависи от приключването на процедурата. 

Продължава и работата по редица обекти от миналата година. Сред обектите, за които има готовност, са предстоящо преасфалтиране на бул. „Христофор Колумб” в „Дружба” – след 15 юни. Предстои и преасфалтиране на Източната тангента – след 15 май, както и на участъка от „Васил Левски” от Ректората до „Патриарх Евтимий”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във