Банкеръ Daily

Общество и политика

От ''Пирогов'' протестират срещу уволнението на Асен Балтов

Пред „Пирогов“ се провежда протест срещу уволнението на директора на болницата проф. Асен Балтов. Директорът на най-голямата спешна болница в страната в сряда беше отстранен от поста след проверка от НЗОК. Има съмнения за нарушения в размер на над 1 милион лева - източване на Здравата каса, взимани допълнителни средства от пациенти, въпреки че лечението им се плаща от Касата, фиктивни пациенти, отчитани лекарства, които не са били отпускани от болничната аптека.

На директорския пост е назначен професор Иван Поромански. Тази сутрин Балтов заяви, че директорът на НЗОК Петко Салчев упражнява натиск върху болниците в страната. 

За кратко протестиращите блокираха кръстовището пред спешния център, което предизвика задръстване. Служителите на лечебното заведение са категорични, че Балтов е страхотен професионалист. Те ще продължат с протестите всеки ден, докато "не бъде изтрито петното от болницата". Медиците уверяват, че „Пирогов“ не източва Здравната каса. И заплашиха, че от понеделник ще блокират за постоянно кръстовището пред лечебното заведение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във