Банкеръ Daily

Общество и политика

От началото на учебната година: 81 ученици и деца са с положителни проби за COVID-19

По информация от регионалните управления на образованието от началото на учебната година до днес 81 ученици и деца (0,01%), посещавали училище или детска градина, са с положителни проби за COVID-19.

Педагогическите специалисти с установена положителна проба са 70 (0,07%). Карантинираните специалисти, които са имали контакт с болен ученик, учител или близък са 104.

Временно е преустановен учебният процес поради карантина на образователните институции в страната за 127 паралелки (0,3%).

Три са училищата в Благоевград, в които има установени положителни проби за коронавирус и три са тези, които са в други градове в областта. Последният случай е от Средното училище в Симитли. От Регионалното управление на образованието в Благоевград обясниха, че за момента образователната система в региона функционира нормално. За момента са взети всички необходими мерки.

Най-много - 8 паралелки с ученици преминали на обучение в електронна среда в региона, са от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград. 

Във Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" в столицата под карантина е 10-и "ж" клас. Заразен е ученик от училището. Паралелката е поставена под карантина за 14 дни и преминава на обучение в електронна среда от разстояние. Всички ученици са уведомени и допълнително са инструктирани за спазване на задължителните и препоръчителните мерки в училище. 

Междувременно трети клас е под карантина в Пловдив, съобщи областният управител Дани Каназирева, като се позова на Регионалната здравна инспекция в града. Причината е положителна проба за коронавирус на ученик от 8-и клас на Езиковата гимназия "Иван Вазов".

Четири от осемте деца със симптоми от 1б група на детска градина „Звездица 2“ в Русе са с положителни резултати от направените им PCR тестове за коронавирус, съобщиха от Областна администрация.

Децата са в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация. Те са на възраст между 2 години и 9 месеца и 3 години и 4 месеца, като едно от децата е село Кошов. Това става ясно от редовната справка на Регионалната здравна инспекция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във