Банкеръ Daily

Румен Радев:

От ”Локхийд Мартин” обещават възстановяване на производството на поръчаните Ф-16

Среща на президента Румен Радев с представители на "Локхийд Мартин".

Американската компания "Локхийд Мартин" работи усилено по възстановяването на производството на поръчаните и заплатени от България изтребители Ф-16.

Такива уверения е получил държавният глава Румен Радев от представители на компанията, с които е разговарял в президентството.

Румен Радев призова за решения, които да не допуснат България да загуби отбранителни способности след изтичането на летателните ресурси на изтребителите МиГ-29, предвид обявеното забавяне на доставката на закупените от страната ни изтребители F-16 Block 70.  Представителите на „Локхийд Мартин“ увериха, че компанията работи усилено за възстановяване на линията на производство след трудностите, предизвикани от пандемията. Те изразиха и готовността си да подкрепят българските Военновъздушни сили с експертиза за изграждане на необходимото наземно оборудване и за поддръжката на изтребителите F-16.

Според президентският пресцентър, на срещата Радев е заявил, че амбициите на страната ни за модернизация на Въоръжените сили не се свеждат само до закупуване на военна техника, а до трансфер на технологии в полза на българката отбранителна наука и производство.

По време на срещата на "Дондуков" 2 държавният глава подчерта, че индустриалното сътрудничество и обменът на технологии стимулират производства с висока добавена стойност и създават перспективи за дългосрочно и устойчиво партньорство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във