Банкеръ Daily

Общество и политика

От КТ "Подкрепа" напомнят на министър Денков за заплатите

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" е написал официално писмо до министъра на образованието Николай Денков, с което настоява от МОН незабавно да пристъпят към увеличение на работните заплати в унисон с договореностите в последния Анекс.

Синдикатите уточняват, че внимателно следят процеса по увеличение на работните заплати в системата на образованието. По направено проучване на синдиката само 25.1% от работещите в системата на средното образоване са с увеличени работни заплати.

Около 15% от участниците в изследването са се оплакали, че техните образователни институции няма да имат достатъчно средства и така няма да спазят договореното в Анекса увеличение. От анкетираните учители 96% смятат, че при актуализация на държавния бюджет трябва да се направи ново 10% увеличение на заплатите в образователната сфера, защото дори официалната инфлация е по-висока от досегашното увеличение.

Синдикат "Образование" ще предложи на правителството на Република България 10% увеличение на работните заплати на учители и служители при актуализация на държавния бюджет за 2022 година.

От синдикат "Образование" са се заканили, че ще отстояват увеличение на работната заплата с 10% с всички възможни законови средства, включително с протестни и стачни действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във