Банкеръ Daily

Общество и политика

От ИТН са готови да работят с "Продължаваме промяната"

От "Има такъв народ" са готови да работят с формацията на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната". Това обяви финансистът и бивш депутат от ИТН Любомир Каримански. Засега обаче той не знае да има планувани срещи с ПП. "Вероятно е да се срещнем, след като видим какво ще включат в програмата си", посочи Каримански пред Нова телевизия. Той подчерта, че за да се разберат с "Продължаваме промяната", двете партии трябва "да стъпят на фундамент". "Може би ще се разберем в 47-ото Народно събрание", добави бившият депутат.

След изборите той самият се вижда в регулаторни органи, "но защо не и в правителството". Политикът коментира и резултатите от последното проучване на „Галъп”, което отрежда на ИТН четвърто място. "Какво точно ни дава това изследване в момента? Много е предизборно. Едно такова изследване може да води към внушения", смята той. По думите му все пак от "Има такъв народ" анализират резултатите и си дават сметка за грешките: "Ние сме млада партия, нямаме опита, който имат другите партии."

Във формацията вече обсъждат имена за "това, което може да бъде широк компромис, за да има правителство". "Рано е за имена. Профилите са ясни – хора, които умеят да водят преговори. Не е задължително да са завършили Харвард, но да имат образование. Ще ви изненадат с намирането на решения", отбеляза бившият депутат от ИТН.

По повод бюджета, приет от 46-ия парламент, Каримански подчерта, че той не е предложеният от служебното правителство. "Ние го прекроихме вътре в парламента. Например пенсиите – ако бяхме приели предложението на служебното правителство, пенсионерите щяха да си получат същите пенсии с добавка от 50 лева", каза той. Но добави, че би одобрил Асен Василев отново да е министър на финансите. "Работихме много синхронизирано и с Гълъб Донев", посочи още той.

От ИТН не смятат да предлагат увеличение на данъците. Според тях пари могат да се намерят "чрез удар по корупционни практики". Също така няма нужда от антиифлационни мерки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във