Банкеръ Daily

Общество и политика

От ИК на Румен Радев отговориха на обвиненията на Нинова

Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България, включва над 190 души с различна идейно-политическа принадлежност. Всеки член на Инициативния комитет е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност, съобщават от Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент във връзка с обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, която по-рано днес обяви, че подава оставка. 

"От вчера една група в БСП ми иска оставката, но тя не ме впечатлява, защото това са хора, които от 5 години го правят - т.нар. вътрешна опозиция. Други хора - членове и симпатизанти, звънят и пишат
и казват, че не трябва да се подава оставка и подкрепя председателя, на тях благодаря", посочи Нинова.

"Но е абсолютна изненада, че оставката ми иска служебното правителство чрез говорителя си Антон Кутев, който не прави това искане на пленум, а публично, в качеството си на говорител на служебния кабинет. Абсолютна изненада е, че Инициативният комитет на президента Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова ми искат оставката. Да, имаме писмо със социалистите, членове на ИК, които ми искат оставката. На тези две структури предлагам да не се занимават с партийно строителство. Служебният кабинет да си гледа кризите - цените, здравето. Има достатъчно проблеми за решаване. Да си гледат тази работа. Да не инженерстват в БСП. На ИК  - да гледа балотажа. Това им е работата, а не да се занимават с ръководството и оставките в БСП."

„Категорично заявяваме, че Инициативният комитет не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България, в т.ч. не иска ничии оставки“, изтъкват от ИК.

„Смятаме, че това са проблеми, които трябва да се решават от членовете на всяка партия. Единствената цел на Инициативния комитет е подкрепата за Румен Радев и Илияна Йотова за победа на изборите за президент и вицепрезидент на Република България“, пишат още в позицията си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във