Банкеръ Daily

Тошко Йорданов:

От ИБГНИ ни предадоха! Кандидатурата на Илиев няма да я оттеглим

Решението на "Изправи се БГ! Ние идваме!" да не ни подкрепя е предателство, защото твърдяха, че са уж партия на протеста. Всичко беше заявено и договорено с трите политически партии в лицето на ИБГНИ, ДБ и БСП за съдебната реформа, за озаптяването на главния прокурор, преизчисляването на пенсиите. И сега, не подкрепяйки тези неща, те просто няма да се случат, защото една от т.нар. партии на протеста предаде тези искания и протестиращите, с което блокираха целия процес. Това заяви пред БТВ зам.-председателят на ПП "Има такъв народ" Тошко Йорданов. 

Той бе категоричен, че от партията няма да оттеглят кандидатурата на Петър Илиев като вътрешен министър.

"Петър Илиев е наистина прекрасен юрист. Той е един от малкото в тази страна, които са печелили дела срещу Конституционния съд. Нормално е да е по-емоционален, след като му сринаха репутацията в последните седмици. По-важното е какво е казал. Петър Илиев е един от нас, макар да не е член на партията. Той беше юридическото ни рамо, когато правехме референдума", коментира Йорданов и допълни, че не вижда никакъв проблем, че има юридическа кантора.

,,Това, че е почетен консул не води до последствия, той няма юридическа стойност, няма отношения с Барбадос. Важното е какви професионални качества има'', каза още той и подчерта на няколко пъти, че Барбадос не е офшорна зона.

По темата с плагиатството Тошко Йорданов попита защо доц. Киселова е мълчала в продължение на шест години и посочи, че ако има плагиатство, то трябва да бъде доказано в съда и едва тогава от ИТН ще размишляват как да процедират с Петър Илиев.

Заместник-председателят на ИТН още веднъж напомни, че ако в сряда не получат подкрепа, просто няма да управляват.

Относно новата си визия (подстриган е нула номер - б.р.) Тошко Йорданов заяви, че решението да се подстриже гола глава е негово лично решение.

"Какво е посланието всеки може да провери в интернет, за да разбере защо сме се подстригвали гола глава назад в годините", посочи Йорданов.

Според депутата от ИТН Станислав Балабанов, Петър Илиев е човек със семейство, морал и достойнсто и срещу него "няма нищо доказано".

,,Защо се шуми около Петър Илиев и ИТН? Защото не им дадохме от баницата'', отбеляза още Балабанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във