Банкеръ Daily

Общество и политика

От ГЕРБ увериха, че Борисов няма да подава оставка трети път

Красимир Велчев

Министър-председателят Бойко Борисов няма да подава оставка заради водната криза в Перник. Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия Красимир Велчев. Пернишкият депутат направи изявление от името на партията в миньорския град. Той увери, че управляващите търсят начин да решат кризата.

Велчев сравни ситуацията в Перник с кризата с боклука в София по времето, когато Бойко Борисов е бил кмет на столицата. "Това не е случайно. Подобен сценарий се гласи и в момента. Премиерът Борисов е наредил пълна проверка на всички ВиК дружества в страната. Два пъти премиерът Борисов подаде оставка, трети път няма да има", категоричен е депутатът.

Той обвини лидера на БСП Корнелия Нинова в популизъм. "Посещението на Корнелия Нинова в Перник е наглост. Неслучайно беше тук. Тя се появява навсякъде, където има протести. Така е още от времето на Мая Манолова. Когато ти не си направил нищо, да идваш и да претендираш за морал, не е правилно. Поне аз не го разбирам", смята Велчев.

Той призова да не се приписва на правителството цялата вина за кризата с водата и припомни, че едва в 4 от последните 30 години градът се управлява от ГЕРБ. Народният представител припомни още, че в миналото правителството е имало идея всички ВиК дружества да се обединят в едно държавно, за да се използват средствата по европейските програми, но някои от кметовете в страната са били против.

"Ние не отричаме нашата вина. Виждате, че когато се установи вина, премиерът Борисов взима светкавични мерки, на място, веднага. Правителството прави всичко възможно, отпускат се средства. Нашите министри са непрекъснато горе, на обектите", изтъкна зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Депутатът обяви, че "Стомана - Перник" дарява земите, през които ще мине новият магистрален водопровод, за да бъдат те собственост на общината. Правителството вече е отпуснало 3,2 млн. лева, предстои да бъдат заделени и още средства.

"Не е причина само сушата, ние няма да се оправдаваме с природните бедствия. Правим всичко необходимо", увери Велчев и пожела на новия кмет на града успех в мандата му, но "с едно наум". "Винаги, когато БСП дойдат на власт, оставят дългове", смята той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във