Банкеръ Weekly

Общество и политика

От ГЕРБ ще внесат вот на недоверие в средата на февруари

В средата на февруари от ГЕРБ ще внесат вот на недоверие заради провал във вътрешната политика, обяви лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

„Темата на вота ще бъде по сигурността. Аз мисля, че там се насъбраха доста провали и дори, че медийно се опитват да прикрият проблема с бежанците. Изведнъж беше бум, всички всеки ден само това правеха и сега все едно се изпариха. Те нито са се изпарили, пак са си по градовете, пак са си по джамиите, пак са си тук", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази готовност заедно с Реформаторския блок да издигнат общ кандидат за съдебен инспектор, след като днес парламентът прекрати процедурата: „За съдебен инспектор с удоволствие бихме дали наша кандидатура, но това не е тема, която можем да я казваме на крак. Ще се обърна и официално към Реформаторския блок, те са 20 години във властта, може би познават, може би имат добра кандидатура, бихме могли да предложим нещо заедно, разбира се ако искат. Ако има такъв конкурс, ако трябва, ще предложим".

Борисов коментира и разцеплението в БСП. „По-важното е, че се отказах да правя три листи, защото видях, че всъщност с двете листи БСП не се разширява, а се разпада. Не искам същото да се случи с ГЕРБ. Когато една партия се цепи с най-знаковите й фигури, това било разширяване, а когато ще гласуват да изключат някого, това било самоизключване. Толкова са забавни тези хора, че ако имаше възможност хората да научават всичко, което правят, щеше да бъде действително по-весела държава”, добави той. По думите му, Станишев и Първанов толкова години са били все заедно и това не е попречило на ГЕРБ да побеждават.

„Това, което ме притеснява, е дали ще натрупат още 3 милиарда дълг, защото после българските данъкоплатци ще връщат тези пари. Тези пари няма да отидат за благосъстоянието на народа, а ще ги погубят, както всичко друго досега”, допълни Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във