Банкеръ Daily

Общество и политика

От ГЕРБ ще продължават да викат Рашков в парламента

От парламентарната група ГЕРБ-СДС ще продължат да викат служебния вътрешен министър Бойко Рашков в парламента, докато той не даде доказателства за незаконно подслушване на политици и протестиращи. Това обяви председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, след като във вторник силовият министър беше изслушан от депутатите в Народното събрание за втори път. По думите ѝ се правят внушения срещу ГЕРБ. "Ние ще продължим да задаваме въпроси и ако се наложи, всеки ден ще изслушваме Рашков, докато е министър, за да се установят тези факти и обстоятелства, които той хвърля в публичното пространство", каза Атанасова.

Според нея до момента в публичното пространство не са изнесени доказателства за незаконно послушване: "Рашков прави нови внушения срещу ГЕРБ от всички акции, проведени от МВР по време на предизборната кампания. В България все още може да твърди, че сме правова държава, но всички твърдения за престъпления разглеждат в съда. Рашков не е последна инстанция, за да прави подобни внушения", подчерта шефката на парламентарната група.

Маноил Манев от ГЕРБ изрази мнение, че работата на МВР е повлияла върху изборните резултат. Критики към Рашков отправи и Тома Биков. По думите му служебният вътрешен министър е най-несъстоятелният министър силов министър през последните 31 години. Според Биков, Рашков бил "абсолютно неадекватен човек". Той не разбирал нито какво го питат и защо го питат. Искал да остане министър на вътрешните работи. "От гледна точка на нашата партийна тактика, ние имаме полза това да е така, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство", смята депутатът.

От коалицията са внесли искане за разкриване на анкетна комисия за разследване на Бойко Рашков. Тя трябвала да прецени дали е имало полицейски репресии по време на изборите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във