Банкеръ Daily

Общество и политика

От ГЕРБ-СДС поискаха Радев да уволни министър Кацаров

Служебното правителство не знае какво се случва с COVID кризата. Те нямат ясна представа какво трябва да се прави и какви мерки да се вземат. На тях им е виновен бизнесът. Ние се обявяваме категорично и заявяваме, че служебното правителство трябва да излезе и да обяви ясно мерките и откъде ще дойдат парите за подпомагане на бизнеса. Те нямат никаква идея как ще се разпределят тези пари към бизнеса. Очевидно сме в икономичекса, политическа и здравна криза. Някой трябва да понесе отговорност.

Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ и бивш министър на туризма Николина Ангелкова. 

"От ГЕРБ-СДС настояваме президентът Румен Радев да поеме политическата отговорност и незабавно да уволни министър д-р Стойчо Кацаров заради неспаравяне с COVID кризата", категоричен бе от своя страна депутатът и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. 

"Причините за нашето искане са няколко. Първата е провал на ваксинационна камапния. Не може България да остава на последно място по ваксинация и да даряваме ваксини на страни от третия свят. Втората е противоречиви послания към българския народ, включително антиваксърски призиви и призива за несапзване на противоепидемичните мерки. Трета причина е, че българските леари ходят с хронометри в джобовете си, за да отчитат работата си по новата медотика. БЛС категорично настоява да се върне старата методика, но министър Кацаров отказва. На четвърто, но не и последно място, в много области в страната има криза с "Ремдесивир" и кислород. Вчера Стефан Янев заяви, че проблемите с "Ремдесивир"-а, кислорода и парите на лекарите не са от първостепенна важност. Не, те са най-важните проблеми за решаване и заради тези липси България е на първо място по смъртност", обоснова искането за оставка проф. Ангелов. 

"Отговорникът за настоящите кризи и хаоса в страната е Румен Радев", добави от своя страна народният-представител Александър Иванов. "Ние го призоваваме максимално бързо да назначи изборите за нов парламент и те да са 2 в 1. Трябва да се формира стабилно мнозинство, което да изведе страната от всички кризи, в които ни вкара кабинета на Радев. Само с пиар акции няма как да се случат нещата", завърши той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във