Банкеръ Daily

Общество и политика

От ГЕРБ са изненадани и разочаровани от крайните позиции на Цветан Цветанов

Председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова заяви, че е изненадата от изказванията на бившия втори в управляващата партия Цветан Цветанов. В интервю по-рано днес той посочи, че ГЕРБ е обслужвала интереси на ДПС и отстъпила от първоначалните си ценности. 

"Ако Цветан Цветанов не е споделял ценностите на ГЕРБ, трябваше по-рано да напусне партията", подчерта Стоянова пред репортери. Тя допълни, че познава Цветанов като балансиран в решенията човек и е много изненадана от неговите крайни позиции и крайно отношение към политиката на управляващата партия, в която дълго време е участвал.

"Мисля, че ценностите, които са оформени в годините, би трябвало да са споделяни от него", каза председателката на бюджетната комисия, добавяйки, че не е чувала за намерения от страна на Цветанов да напусне партията. Днес той обяви, че и без скандала "Апартаментгейт" е щял да се оттегли от редиците на ГЕРБ.

"Аз съм такъв човек, че разбирам по човешки нещата така - ако аз съм част от един проект, независимо какъв е той - политически, икономически или приятелски, и в един момент не съм съгласна с този проект, с хората, които участват в него - напускам проекта", изтъкна Стоянова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във