Банкеръ Daily

Общество и политика

От ГЕРБ очакват прокуратурата да провери и хонорарара на Доган за "Цанков камък"

В нашия сигнал за "Цанков камък" не фигурира името на Ахмед Доган. Но се надявам прокуратурата да провери и хонорара, който е взел в качеството му на консултант по проекта. Това заяви народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова пред Нова тв. 

Тя и съпартиецът й Александър Ненков вчера сезираха прокуратурата с искане за проверка на строителството и финансирането на хидровъзел "Цанков камък". Такова разследване вече бе правено през 2010 г. по сигнал на Бойко Борисов по времето на главния прокурор Борис Велчев, но нередности не бяха установени. През 2011 г. пък Върховният административен съд окончателно оправда Доган и реши, че няма конфликт на интереси с получаването на хонорар от 1 млн. евро за консултации по проекта за хидровъзела.

Формалният повод сега е проблем в техническото изпълнение и информациите за изтичане от "чашката" на язовира. "В сигнала ни са описани факти и обстоятелства, но не и имена, защото през посочените периоди е имало много хора, които са били отговорни за проекта", уточни Атанасова. Тя допълни, че проектът е стартирал, когато министър е бил Румен Овчаров, а негов заместник - настоящата лидерка на БСП Корнелия Нинова.

"При такива случаи с компрометирани лица - членове на ГЕРБ, те  винаги са били отстранявани", каза Атанасова и даде пример с депутата Живко Мартинов-Суджука, който поръчвал тонове колбаси уж от името на премиера. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във