Банкеръ Daily

Общество и политика

От ГЕРБ не вярват на Елена Йончева, че записът с Борисов е истински

От ГЕРБ не вярват на евродепутатът Елена Йончева, че записът с глас, идентичен с този на премиера Бойко Борисов, е автентичен.

Йончева съобщи в четвъртък, че е дала аудиозаписа, в който се чува глас, подобен на този на премиера, на американска компания, която по думите й работи за ФБР. Йончева посочи, че експертизата е показала, че той е автентичен и че това е гласът на Бойко Борисов.

„Не вярвам на Елена Йончева, откакто прави разследвания с политически уклон. Има право да реши да направи това, но нека чуем какво ще кажат нашите институции. Нека им вярваме“, заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Радев ден по-късно в телевизионно интервю. 

В записа него Борисов употребява вулгарни изрази за шефа на българския парламент Цвета Караянчева, европейски лидери и премиери, както и говори за унищожение на Елена Йончева и заплашва български бизнесмени, припомни евродепутатката от БСП. 

В началото на юли изданието "EURACTIV" съобщи, че Ираче Гарсия, испански евродепутат и председател на групата на Социалистите и демократите в ЕП е изпратил писмо до председателя на Европейския парламент Давид Сасоли с настояване за разследване, включително и със съдействието на Европол, на предполагаеми заплахи на премиера Бойко Борисов.

Премиерът Борисов отрича автентичността на записа."Това не може, не да ме впечатли, да ме накарат да се замисля...Това са 10 години вече. Това са 10-15 години, нищо ново не научиха. Като наближат избори започват по един и същи начин - ментета, записват се Е, Ненчо Балабанов (актьорът, известен с имитациите си на премиера - б.р.) да го вземат, той най-готино ме имитира и да кара от сутрин до вечер", бе официалният коментар на министър-председателя

Испанският евродепутат призовава председателя на Европейския парламент да изпрати писмо до премиера Борисов, изискващо “независимо разследване на записа, включващо не само законността, но и автентичността му, използването на всички възможни средства, включително и подкрепата и съдействието на Европол”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във