Банкеръ Daily

Димитър Горов:

От ГЕРБ не са уточнили кога ще е втората им среща с БСП

От ГЕРБ все още не са изпратили конкретна информация на БСП за часа и мястото на втората им среща. Това заяви депутатът от левицата Димитър Горов в предаването "Седмицата" на Дарик радио. Преди няколко дни от партията на Бойко Борисов изпратиха покана на социалистите за поредни консултации, но без да уточнят деня, часа и мястото за среща, както и формата, в който ще се проведат разговорите. От БСП настояват консултациите да се проведат в Народното събрание.

Горов коментира, че БСП не може да участва в десноцентристко управление под никаква форма независимо от многократните опити за това.

По думите му има интерес да се постигне по-голяма стабилна коалиция в България, но с уточнението, че на първата среща, която са имали с ГЕРБ, са установили, че нямат по почти нито една от точките съвпадение за това какво трябва да се прави от тук нататък. Общото настроение на "Позитанов" е да не се допускат никакви договорки с ГЕРБ.

"Можем да обещаем едно нещо и това е, че ние ще ходим на работа", увери червеният депутат. Според него сега трябва да бъде сформирано правителство в дясно-център и да има яснота коя партия управлява и коя е в опозиция. Димитър Горов подчерта, че българските граждани са отредили на БСП ролята на опозиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във