Банкеръ Daily

Общество и политика

От ДСБ подозират нови скандални поръчки за магистрали

Защо оставката на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров влиза в сила на 1 декември, а не веднага? Това попита лидерът на ДСБ Радан Кънев пред журналисти в парламента. Той обясни, че такъв въпрос ще бъде зададен и в парламентарния контрол на регионалният министър Лиляна Павлова.

"Официално от документа е видно, че се подава оставка по лични причини, нищо че се знае, че е заради съмнения в корупция и провал в инфраструктурата", заяви Кънев. Той обясни, че ако причините са наистина лични, няма причина оставката да влиза в сила от 1 декември." Ако е вярна версията на самия Лазаров, че напуска, защото се чувства част от екипа на Бойко Борисов, който подаде оставка, то датата 1 декември пак няма логика, след като кабинетът ще стои в оставка поне още десетина дни след това", обясни лидерът на ДСБ.

Кънев припомни, че още през февруари 2016 г. имаше скандали с разпределението на обществените поръчки за пътища, тогава бяха спрени търговете за изграждане на магистрала "Хемус". Тогава причината бяха подозрения, че фирмите, спечелили търговете, са свързани с Валентин Златев и Делян Пеевски. Сега от ДСБ се съмняват, че инж. Лазаров остава на поста си до 1 декември, за да гарантира, че поръчките по изграждане на ЛОТ 1 от магистрала "Хемус" отново ще отидат при фирми, близки до ГЕРБ и ДПС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във