Банкеръ Daily

Общество и политика

От ДПС ще решат в неделя кой ще е кандидатът им за президент

Централното оперативно бюро на ДПС ще вземе решение в неделя коя ще е кандидатпрезидентската им двойка за изборите на 14 ноември. Това съобщи пред репортери председателят на партията Мустафа Карадайъ, който участва в конференция на тема "Среща на върха: ЕС-Западни Балкани: Преглед и очаквания". Движението не е участвало досега със самостоятелна номинация на избори за държавен глава. На въпрос дали е възможно кандидатът на ДПС за президент да бъде преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки, Мустафа Карадайъ отговори: "Не противоречи на законите на физиката."

Централният съвет на партията вече взе решение, че ДПС ще издигне, утвърди и регистрира свои кандидати за президент и вицепрезидент. 

ДПС не е ревизирало отношението към бившия си депутат Делян Пеевски след като излезе информация от международното разследване "Пандора пейпърс", според което не е декларирал три свои офшорни фирми. Според лидера на партията всичко е декларирано и той не вижда нищо неясно. "Какво има разкрито в “Пандора Пейпърс”? Това, което чух от г-н Пеевски пред медиите, мисля, че е достатъчно ясно. Декларирана фирма, която е собственик на други фирми, как не е декларирана? Кое не е декларирано", каза Карадайъ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във