Банкеръ Daily

Йорданка Фандъкова:

От днес три ДКЦ-та в столицата отварят COVID кабинети

В борбата с коронавируса се включват и ДКЦ-та. В София от днес отварят COVID - кабинети в три от столичните поликлиники. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на новооткрития кабинет пред 11-о ДКЦ. 

Разкрити са и кабинети в 12-та поликлиника в "Люлин" и 17-та в район "Оборище".  Градоначалникът съобщи, че общо в 10 поликлиники ще има COVID-кабинети. Те ще бъдат разкрити в рамките на тази и следващата седмица. 

В кабинети ще се преглеждат граждани насочени от личните лекари. В тях ще се прави клиничен преглед, бърз антигенен тест по преценка на лекаря и евентуално - рентгенова снимка, заяви Фандъкова и допълни, че към момента на първо място са животът и здравето на хората "и да може да облекчим болниците."

Йорданка Фандъкова ще предложи на щаба в София удължаване на всички противоепидемични мерки, които са в сила в момента, с още 2 седмици. Сред тях са онлайн обучението за гимназистите и ограниченията в работата на заведенията.

По думите й преминаването към онлайн обучение на учениците не е добре, но е необходимо, за да се избегне струпването на хора. "Ще се обсъди и на прогимназиален етап също да се учи онлайн", добави още Фандъкова.

Тя информира, че 1318 са болните от коронавирус днес в София, в болница са 1367 души – със 79 пациенти повече в софийските болници в сравнение с вчера. Пациенти на интензивно лечение са 139.

Facebook logo
Бъдете с нас и във