Банкеръ Daily

Общество и политика

От днес изплащат пенсиите и добавките за Великден

Изплащането на пенсиите за април от Националния осигурителен институт започва днес. Също днес средствата ще бъдат превеждани по сметките на възрастните, които ги получават по банков път. Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. на 1 246 000 пенсионери

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно изготвен график, предварително обявен във всяка една от тях. Графикът обхваща периода до 16 април, допълнително между 21 и 23 април включително ще бъдат изплащани пенсиите на пенсионерите, които не са успели да получат пенсиите си преди Великден. 

Във връзка с обявеното извънредно положение, за периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции ще бъде създадена организация за приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 часа, съгласно приложените графици. За да се избегне струпването на хора, е препоръчително клиентите под тази възраст да посещават клоновете на „Български пощи“  извън този времеви диапазон.

Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във