Банкеръ Daily

Общество и политика

От ДБ още не са решили дали ще се срещнат с Нинова

Председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се надява от обединението "Демократична България" да се отзоват във вторник на поканата ѝ за разговори по повод проучвателния мандат за правителство, който левицата получи.

"Имам информация, че те днес ще вземат решение на техните колективни органи дали да дойдат утре и каква позиция да заемат на срещата, ако дойдат. Ние ще бъдем тук, разбира се, в 10.00 часа със същата позиция, която сте чували от нас. Дайте да видим, с малко спокойствие и разум да се опитаме да съставим редовен кабинет", каза Нинова пред репортери.

След вчерашната среща на БСП с коалицията "Изправи се БГ Ние идваме!" беше потвърдено, че шансовете за съставяне на правителство са нищожни. Въпреки това социалистите заявиха, че остават в сила поканите им към "Демократична България" и към партия "Има такъв народ" за разговори в сряда.

По повод отправената покана съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов  в неделя посочи, че не знае дали е уместно той и колегите му от обединението да участват в "предизборна кампания на БСП". "Тази покана малко ми звучи като призовка", допълни той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във