Банкеръ Daily

Общество и политика

От централата на ВМРО посрещнаха протестиращите с пиратки и водна струя

Протестиращите срещу правителството бяха замеряни с пиратки, бомбички, димки и къпани с противопожарен маркуч от прозорците на партийната сграда на ВМРО.

В понеделник вечерта демонстрантите тръгнаха на традиционната си обиколка, чрез която да изразят недоволството си към властта. Те се насочиха към партийната централа на ВМРО, тъй като патриотичната партия участва в управлението заедно с ГЕРБ.

С викове "оставка" хората тръгнаха към сградата, намираща се на ул. "Пиротска" в столицата. Още преди да стигнат до входа обаче към главите им полетяха бомбички и пиратки, хвърлени от четвъртия етаж на сградата.

Впоследствие беше счупен прозорец на входа, но атаката от четвъртия етаж се засили. Протестиращите бяха обливани със силна водна струя в продължение на около 20 минути, а от прозореца продължиха да летят бомбички и пиратки, бяха мятани и димки.

Полицаи застанаха от двете страна ни входа, за да попречат на достъпа на протестиращите. Хората купиха яйца от близките магазини, с които за кратко замеряха входа на партийната централа. Част от протестиращите заявиха, че са получили информация за привърженици на ВМРО, които се насочват към сградата и може да се стигне до по-сериозно напрежение. Това беше и причината демонстрантите да се оттеглят.

От ВМРО все още не са коментирали случая. Според демонстрантите евродепутатът и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки е бил в сградата. А по непотвърдена информация двама протестиращи са били задържани. 

Хората, целени с пиратки и заливани с противопожарен маркуч, се заканиха, че ще сезират прокуратурата заради подготвената предварително атака срещу тях.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във