Банкеръ Daily

Общество и политика

От БСП скандираха "Мишки" в пленарната зала

Депутатите от БСП скандираха "Мишки" в пленарната зала. Първоначално социалистите поискаха изслушванията на социалния министър Деница Сачева, на министъра на икономиката Лъчезар Борисов и на здравния министър Костадин Ангелов да бъдат излъчвани на живо по БНТ. Това обаче бе отхвърлено от пленарната зала.

Прегласуване поиска зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

"Г-жо председател, уважаеми колеги, правя процедура по прегласуване. Вие поканихте министрите и ги криете от българските граждани. Вие ги поканихте, дойдоха министрите, сега криете от българските граждани какво са направили", възмути се Свиленски.

Той попита председателя на Народното събрание Цвета Караянчева дали се е свързала с премиера Бойко Борисов.

"Свързах се с премиера, той в момента пътува из страната. Няма да може да дойде, но за това тук са ресорните министри", каза Караянчева.

След прегласувенето, прякото излъчване на изслушването по Националната телевизия бе отхвърлено и това провокира народните представители от левицата, те започнаха да скандират "Мишки".

Преди това председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова представи мотивите за изслушването на министрите.

"Грижата на правителството е последователна, след като преодоляхме вота на недоверие, можем да продължим дейността си в полза на гражданите. Затова искам тук, сега, всички вие да разберете какви са следващите мерки в размер на над 1 млрд. и 160 млн. лв, какво от тези мерки ще стигне до българските граждани, как ще бъдат разпределени, за да отговорим и на обществения интерес и на големия интерес, проявен вчера от опозицията", заяви Дариткова

Facebook logo
Бъдете с нас и във