Банкеръ Daily

Общество и политика

От БЛС смятат, че само при почти пълен локдаун веригата на заразата ще бъде скъсана

Българският лекарски съюз настоява предложените от здравния министър нови ограничителни мерки да влязат в сила в най-кратък срок. 

"Ние българските лекари, подкрепяме напълно обявените от здравния министър проф. Костадин Ангелов нови ограничителни мерки и очакваме тяхното приемане в пълния им вид възможно най-бързо. Преустановяването работата на заведенията, дискотеките, на МОЛ-овете, прекратяването на спортните мероприятия, семинари, екскурзии, конкурси, конгреси и всички други мерки са изцяло в полза на българското общество и ще дадат възможност на нас лекарите и здравната система да си поемем глътка въздух", съобщиха от лекарският съюз. 

Според лекарите само така може да бъде скъсана веригата на заразата, която през последните седмици показа сериозен ръст и погуби стотици животи.

"Нека спазваме дистанция, но да се държим един за друг в тази битка! Време е да се обединим в името на живота!", призовават от БЛС. 

Само час преди обявяването на мерките премиерът Бойко Борисов съобщи в профила си във Фейсбук, че е провел работна среща със здравния министър и членовете на щаба. 

Във видео от срещата Борисов се обяви против ново пълно затваряне на страната, въпреки че има сериозен натиск върху здравната система. По думите му ограниченията не бива да бъдат прекалени. Премиерът изтъкна нуждата от работеща икономика.

Нови, по-строги противоепидемични мерки ще бъдат обсъдени от правителството, а ако бъдат приети, те ще да влязат в сила от петък, 27 ноември. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във