Банкеръ Daily

От началото на октомври

От "Автомобилна администрация" ще извършват проверки по пътищата

Проверки по пътищата от началото на октомври ще бъдат извършвани и от служители на "Автомобилна администрация". Това обяви ръководителят на тази държавна агенция Бойко Рановски.

"Ще направим всичко възможно да имаме и денонощни екипи, но екипите, които ще работят през нощта, ще бъдат в намален състав. По основните пътни направления в близост до границите ще има екипи на "Автомобилна администрация". Предстои промяна в работното време на служителите, минаване на работа на смени. Подготвяме промени във вътрешните правила, за да може всичко да бъде законно", обясни той.

Мерки за намаляване на инцидентите по пътищата са тема на заседание на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението.

Според министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев необходими са съвместни мерки на повече институции, за да намалее броят на жертвите и пострадалите при катастрофи.

"Защото това не е отговорност само на МВР. Разбирайте стопаните на пътя и всички институции, отговорни към поддържането на пътищата, в това число маркировки, банкети, пътни знаци, които не са в компетенциите на МВР, трябва да се случат. Аз вярвам, че ще бъдат допълнени нашите мерки - на МВР, и с комплексните мерки, които всички отговорни държавни институции да приложат. Вярвам, че резултатът ще се подобри значително в борбата с пътния травматизъм", каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във