Банкеръ Daily

Общество и политика

От 4 февруари - присъствено обучение в училище, но по график

Просветният министър Красимир Вълчев издаде заповед, с която в системата се прилагат разпоредбите на здравното министерство за възстановяването на присъствените занимания в училище и се регламентира образователният процес за класовете в неприсъствена форма на обучение. 

Със заповедта се допускат присъствените учебни занятия и за учениците от 5-и до 12-и клас при спазването на определен график. За да продължи обучението в електронна среда от разстояние за учениците, които в определения график и седмици не са присъствено в училище, е издадена съответната заповед на министъра на образованието и науката.

От 4 февруари, четвъртък, в клас освен учениците от началния етап, се връщат за две седмици и 7-и, 8-и и 12-и клас по заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Останалите продължават обучение от разстояние.

От 18 февруари до 2 март присъствено обучение ще има за 5-и, 10-и и 11-и клас, както и за началния етап. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален етап - 6-и, 7-и, 8-и, 9-и и 12-и клас, ще бъдат в обучение от разстояние.

От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в началния етап и учениците в 6-и, 9-и и 12-и клас. Останалите ученици ще се обучават от разстояние в електронна среда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във