Банкеръ Daily

Николай Събев:

Освободен е директорът на "Пътнически превози" в БДЖ

Николай Събев по време на приемането на управлението на институцията от досегашния министър Христо Алексиев.

"През следващата седмица ще обявя екипа си. В избора си на хора търся две качества - човекът да е годен да прави реформи и да има желание да прави реформи. Не ме интересува партийна принадлежност". 

Това каза пред БНР Николай Събев, министър на транспорта и съобщенията. 

По думите му предстои много работа, за да може транспортната система в България да стане високо ефективна. 

"Трябва да разглеждаме нещата комплексно - транспортната система не се състои само от автотранспорт или само жп транспорт. В комбинацията и развитието на индустриите ще имаме високотехнологична и модерна транспортна система", обясни той. 

Транспортният министър съобщи, че директорът на "Пътнически превози" в БДЖ Любен Нанов е освободен от поста, тъй като дружеството е в сериозни финансови затруднения. Назначен е временно изпълняващ длъжността до обявяването на конкурс. 

"Това предприятие трябва да започне да работи ефективно. Трябва да бъде освободено от излишните дейности. Трябва да се разработи добра стратегия за това как БДЖ да се развива, да е ефективно, да не дърпа излишни пари и българите да започнат да използват услугите с по-голяма честота. Можем да увеличим приходите на "Пътнически превози" не като повишаваме цените, а като увеличим количеството пътници", коментира Николай Събев. 

Министерството на транспорта ще заложи на комуникационните техники спрямо обществеността. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във